lördag 24 juli 2010

Bila från Frankrike till Berlin Quiiiiii!

Att bila från Frankrike (Paris – Berlin) tar ca 10–11 timmar. Helt underbart kul att bila... säger jag som sitter bredvid och är kartläsare men även Alexandre tycker att det gick supersmidigt. Vi startade kl 06.00 och hade ca 3 kaffestopp på vägen.
Maria väntade i trädgården med ugnsbakad lax och färskpotatis och vit sparris (vit sparris är på något sätt lite kult i Tyskland ja på gränsen till världsberömd). Sedan blev det jordgubbar som vi doppade i mörk varm choklad och drack kallt vitt vin till .
Min kära Maria tar väl hand om oss i sitt underbara Berlin som hon älskar, Maria bor i en stor nyrenoverad lägenhet i Prenzlauer Berg alla lägenheter har extremt högt i tak och supernice trädgård.
Maria jobbar som guide en ypperlig sådan måste jag dock tillägga så det blev många timmars promenad första dagen ( ca 7 timmar) genom kulhål, stadsporten Brandenburger Tor, Hitlers bunker som numer är en parkeringplats i ett bostadsområde men det finns en infotavla i närheten. Det finns otroligt mycket grafitti I Berlin och vattenledningarn utomhus är målade i rosa och lila för att ge staden lite skimmer under alla reparationer som pågår.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar